Blommor och en bordslampa för en god gärning

I denna blogg tänkte jag ge exempel på goda gärningar som kan inspirera andra att också räcka ut en hjälpande hand eller göra vardagen trevligare för en eller flera människor. Jag vill inte se ett samhälle där alla får klara sig själva och där vi inte ens hälsar på varandra (jag har många grannar som inte ens säger hej tillbaka).

En snickare som arbetade med en totalentreprenad i vår brf fick ett pris (en blombukett och en fin bordslampa som vi köpte på Stayhome vid en liten ceremoni på gården vid vårstädningen, efter att ha stoppat en brand. En äldre dam hade glömt att stänga av spisen, innehållet hade börjat brinna och spridit sig till kryddhyllan och grytlapparna. Han hade nycklar (vi har bytt låskolvar så att de kan komma in under renoveringen), rusade in och släckte branden innan det var för sent. I rummet bredvid låg hennes sjuka man och sov.

En annan god gärning är när ett par killar tagit tag i det här med ensamkommande barn som får tillbringa hela dagarna på sitt boende. De ordnar fotbollsträningar och matcher ett par gånger i veckan och däremellan har de tillgång till bollar med mera på boendet så att de kan spela och leka.