Billiga pärlor på nätet

Igår på jobbet lyckades jag med flera bedrifter som ingen annan än jag lyckats med hittills. Jag arbetar på förskolan ”Björnen” och har gjort snart i 25 år. Något jag aldrig kommer att tröttna på, bara vara lite trött på jobbet, men det är en helt annan sak och det var jag tydligen igår. I min grupp med förskolebarn så brukar det vara populärt att pyssla (jag brukar beställa billiga pärlor på nätet), framförallt bland flickorna. Men även pojkarna gör fina armband till sina mammor ibland. Nu var det lite extra då det snart var dags för Mors dag och många ville göra något till sina mammor.

Det regnar pärlor

Mina små elever hade satt sig för att börja pyssla ihop något till sin mamma och så klart åkte alla pärlor jag hade köpt fram på borden. Jag fick hjälpa barnen att knyta halsband och armband och en del gjorde fina underlägg av pärlorna. Barnen fick lägga sina konstverk på en stor bricka som jag sedan skulle bära ut till ett rum där vi brukar värma pärlplattorna så att pärlorna smälter ihop. Det var närmare 30 stycken plattor fulla med pärlor när, hör och häpna, fröken (det vill säga JAG) snubblar på mina egna skor och faller pladask raklång i hallen. Alla pärlplattor fullkomligt slungas iväg och det regnar pärlor i hela hallen.

Billiga pärlor köpes

Fatta att mina små elever blev ledsna när de såg sina konstverk flyga runt i hallen och alla pärlor som plötsligt låg precis överallt på golvet, i skor, i jackor och kläder, ja överallt verkligen. Nu måste jag köpa ännu fler billiga pärlor så vi kan fortsätta pyssla, eller om någon vänlig själ kan tänka sig att göra dagens goda gärning och skänka en drös med pärlor. Hur resten av dagen artade sig tänker jag inte ens gå in på. Men jag kan säga så mycket som att det gick inte bra …