Ett viktigt ämne hos unga

RFSU kondomer är de mest sålda kondomerna i Skandinavien men säljs även i många andra EU-länder runt omkring oss. Just RFSU var egentligen det första kondomföretaget i världen som kom att utveckla metoder för att testa kondomer och har alltid varit starkt förknippat med hög kvalitet.

Det kan vara lite genant att prata kondomer och även fast man har sexualkunskap i skolan vid ganska tidig ålder så blir det oftast bara ett ämne att fnissa bort i den åldern. Men det är ju faktiskt viktigt. Att skydda sig är något som kan bli en handling som påverkar dig resten för livet, inte bara i den bemärkelse att man kan bli eller göra någon gravid, men också på grund av dem sjukdomar som kan spridas vidare.

Vi borde prata mer

Det finns många ämnen som vi borde prata mer om, men detta är garanterat ett. RFSU kondomer räddar kanske inte liv men det kan åtminstone göra oss mindre oroliga och rädda oss från sjukdomar som påverkar oss resten av livet. Trots att vi är med om flera pinsamma situationer under livets gång så kan jag inte förstå att det egentligen ska ha något att göra med ett skydd som kan hålla oss ifrån sjukdomar eller oönskade graviditeter.

Det kan bli en ännu bredare diskussion om vi blandar in tjejer och killar och jämför dessa. Vissa menar att det är killens ansvar att ha kondom, medan andra menar att det är ju tjejen som blir gravid. Jag ska inte ens uttala mig om mina åsikter då jag blir ganska stött av båda argumenten, men det viktiga är att vi visar våra unga i vår närhet att det inte är pinsamt att prata om, utan snarare viktigt för att man i framtiden ska kunna vara mogen och förhoppningsvis utan sjukdomar.