Kläder för ruskigt väder

Vandra i naturen? Ute och tälta med familjen? Om du planerar en tur ut i det fria gäller det att se över klädseln så den är väl anpassad efter sol eller skur. Friluftsjackor herr och dam hittar du i de flesta friluftsbutiker kring de större städerna i Sverige. Självklart är nätet en enklare kanal när du ska in o kasta ett öga på plaggen. Friluftsjackor herr har blivit populärt senaste året när intresset för att vistas i naturen ökat. En skaljacka fungerar bra som skydd mot regn. Under en skaljacka kan du komplettera med en fleecetröja för att öka värmen. Understa lagret närmast kroppen rekommenderas det ofta ett plagg som transporterar bort vätska. Ett underställ fungerar bra som understa lager närmast kroppen. Merinoull och ullfrotté är exempel på material som underställ tillverkas i. Fjällräven är ett populärt märke bland friluftsjackor för herrar.

Ska du ge dig ut på en lite längre tur rekommenderas en packlista. Planerar ni exempelvis en vecka i fjällen är det en god idé att lägga tid på att se över mat, plagg, boende, bränsle och sy ihop en lista som säkerställer att ni klarar er bra på egen hand ett par dagar ute i fjällen, långt ifrån närmaste butik.

Vart i fjällen skulle du vilja vandra? Abisko, Kebnekaise, Sylarna, Helags, Blåhammaren, Grövelsjön, Saltoluokta, Hemavan och Kvikkjokk är exempel på fjällstationer du kan besöka i Sverige. Skaffar du ett medlemskap i STF kan du bo i en fjällstuga till rabatterat pris. Alternativet till fjällstuga är boende i tält. Tält hittar du i flera sportbutiker och jaktbutiker. Att bo i tält är ofta billigare.

Fiskespö är trevligt att ha med på fjällturen om du vill fånga en firre eller två. Vem vet, kanske kan du fixa middagen direkt ur fjällsjön?