Viktigt med hudvård i jul

Vill ni ge bort en present som verkligen alla människor har användning för bör ni ge bort ett besök för hudvård, eller åtminstone någon slags kräm för huden. Att ta tillvara på huden såhär i slutet av november, början av december är oerhört viktigt. Den kalla luften torkar nämligen ut huden, framförallt i ansikte och händer, där huden exponeras mest. Torr hud kan leda till öppna sår och blödningar i huden, öppna sår är porten in till kroppen för bakterier.

För att motverka den torra huden en aning (men inte helt) kan man bära tjocka vantar och halsduk redan långt innan temperaturen går under minusgrader ute. Dessvärre räcker det inte med att skydda sig med tyg och ull, man måste också fukta kroppen. En tidig julklapp till en hudvårdsspecialist är därför alltid något alla tycker om. Om hudvårdsspecialisten är fullbokad hela vintern eller bor för långt bort, kan som sagt hudkräm vara lösningen.

Viktigt att tänka på är också att tvål lätt torkar ut huden, så använd inte för mycket tvål efter varje toalettbesök. Med för mycket menas att tvålflaskan tar slut efter bara några dagar, istället för 2-3 veckor som det normalt bör ta. Så skynda nu och leta upp en tid för hudvård till nära och kära, lycka till.