Vispop hos Notlagret

När jag beskriver min musiksmak säger jag alltid att jag gillar låtar med bra texter. Det är grunden i det. De bästa låtarna är de där man fortfarande kan upptäcka nya saker den tjugonde gången man lyssnar på dem. Sedan tycker jag även om soundet i indierock och kombinationen av en manlig och en kvinnlig sångare i låtar.

Min absoluta favoritkategori när det kommer till att sjunga själv är vispop. Kända svenska vispop-artister är bland annat Håkan Hellström, Melissa Horn och Eva Dahlgren, och givetvis artister som Cornelis Vreeswijk, Marie Fredriksson och Ted Gärdestad. Det finns många mer och det är en stor musikskatt av fina och trallvänliga texter. Vill man testa på finns det exempelvis att köpa vispop hos Notlagret. I dessa sångböcker samlas en stor blandning av olika genrer med många av Sveriges kändaste artister. Det finns även en och annan internationell artist där.

Några favoritvisor

Jag kunde inte låta bli att sätta igång en Spotifylista med kända svenska visor samtidigt som jag började skriva detta inlägg. Alla visor är fantastiska även om jag gillar att ha lite fart i låtarna. Det finns så många bra låtar att jag egentligen inte borde ge mig på att skriva ut det då jag kommer att glömma 90 % av allt bra som finns. Men några som är värda att nämna är ”Somliga går i trasiga skor”, ”Himlen är oskyldig blå”, ”Sång till friheten”, ”Om du lämnade mig nu” och ”Jag och min far”.

Att bara sitta och lyssna på dessa låtar utan att ta sig an något annat är meditation och/eller öppnar upp känslor. Testa det och se själv vad det gör för ditt sinne!