För dig som söker lägenhet

Bostadsbristen och den tid det tar att hitta en ny lägenhet (särskilt i våra större städer) är ett stort problem, särskilt framträdande är det kring terminsstart när det är flera studenter som flyttar mellan olika städer. Att använda sig av en tjänst som Snabbostad är därför väldigt användbart och praktiskt om du behöver hjälp att hitta en lägenhet. Flyttar man till en ny stad kan det dessutom vara svårt att veta vilka siter som det gäller att ha koll på. Istället för att själv behöva ha koll och hela tiden uppdatera de olika bostadssajterna så kan du registrera ett konto och få e-post och SMS så fort det finns en lägenhet som matchar dina önskemål.

Men hur blir det med bostadsköerna då?

Inte alla hyresvärdar använder sig av bostadsköer. Tvärtom är det många som lägger ut lediga lägenheter som “först-till-kvarn”-lägenheter snarare än att man måste ha samlat på sig massor av poäng via en bostadskö. Om du aktiverar en lägenhetsbevakning hos Snabbostad får du information direkt, både via e-post och SMS, när det finns en lägenhet som passar dig. Bevakningen och uppdateringen sker automatiskt var 30:e sekund för att hela tiden ha aktuell information tillgänglig. Det är oerhört viktigt då det går otroligt snabbt när det kommer till eftertraktade lägenheter som görs tillgängliga på marknaden.

Få hjälp med förstahandskontrakt

Just förstahandskontrakt är det som många letar efter när de letar efter lägenheter. Det är också den typen av lägenhet som Snabbostad håller utkik efter, eftersom de flesta gärna vill ha just förstahandskontrakt. Att kunna avvara all den tid som behövs för att sitta och ständigt bevaka, uppdatera och ha koll på de olika bostadssajterna är svårt. Visst hade det varit skönare att slippa bevaka detta på egen hand, utan du kan fokusera på annat. Då behöver du inte göra något förrän du får din notifikation om lämpliga lägenheter som finns ute på marknaden.